onsdag 10 oktober 2012

Skrivmingel á la Ann Ljungberg

Det ser inte trångt ut - men det är det!
Den leende damen längst till höger är Spader madam,hon precis bredvid är Nilla.
Näst längst till höger sitter Sandra.
I går  kväll var jag på skrivmingel arrangerat av Skrivcoachen Ann Ljungberg. Det var på Kafé Rosta vid Zinkensdamm, Södermalm, Tjockhult. Med 90 anmälda och lokalens relativa begränsning blev det dock inte så lätt att mingla, för hade man turen att hitta en plats var det inte jättelätt att röra sig!

Trångt men kul

Kul var det iallafall! De flesta föredragshållare som jag hann lyssna på var självpublicerade. Det är en sak som jag funderar på så det var intressant att höra vad de hade att säga.

Kusin Viitamiiiiiiin! :)
Redan på T-banan dit stötte jag på Kusin Viitamin som jag har gått skrivkurs ihop med. Sandra som gick samma kurs var också där!

Och så var min bridge och bloggkompis Spader Madam
där, ihop med sin kompis Nilla.


Självpublicering

Och en ohävlig mängd andra skrivintresserade. Det var mycket intressant information, speciellt om självpublicering. Tex berättade en författare att hon skulle gå break-even på tryckningen om hon säljer 400 ex a 50kr.(av 1500)

Jag tror att det är finemang att inte "behöva" ta så mycket betalt per ex om man är självpublicerad.


13 kommentarer:

 1. Nästa gång ska vi hinna prata mer! Trevligt - men trångt- var det absolut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jösses. Ca hälften så många - då hade lokalen varit mer lagom.

   Radera
 2. Men gud va mysigt DU haft det då!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...men du är inte alls avundsjuk! :)

   Radera
  2. Avundsjuk? Jag? Nej då... *harkel*

   Radera
 3. Var har dina tidigare inlägg tagit vägen? Det finns bara två att läsa när jag klickar in mig på bloggens startsida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Under det sista inlägget på sidan, lite till höger, hittar du en röd text "Äldre inlägg". Om man klickar på den hittar man de näst-nyaste inläggen.

   Det har varit så "alltid", men såg nog konstigt ut för att förra inlägget var så långt så det bara blev plats till två på hela sidan. :)

   Radera
  2. Se där, bra om jag tittar ordentligt :-)
   Saknade dig på frukosten imorse, det var väldigt bra och intressant. Riktigt sugen på många av böckerna som presenterades.

   Radera
  3. Ja, det var synd att jag inte kunde komma. Det har verkligen varit kul på de tidigare.

   Radera
 4. Får jag vara lite Messerschmidt här? Egentligen sas det att man behövde sälja 400 ex med 50 kronors vinst för att det skulle gå jämnt upp. Bara så ingen får orealistiska förhoppningar. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du det?

   Som jag uppfattade det pratade hon då om att täcka tryckkostnaden. Hon svarade på min fråga att den var 20.000 SEK för 1500 ex. Om hon då säljer 400 böcker á 50kr så blir det just 20.000 kr.

   Hon sa senare att hon också hade betalt 10.000 för formgivningen. Den har hon isåfall inte fått in pengar för med de 400 exen.

   Radera
  2. Om man tar med de 10kSEk hon hade lagt på layout osv så blir det ett pris per bok på 20kr. Om hon då säljer 400 med 50kronors vinst dvs 70kr per bok så får hon in 28.000, så det räcker inte riktigt.

   Dessutom - alla måste trycka boken om de skall få ut den, men andra kostnader är självvalt. Tex kanske man gör layout osv själv.

   Radera