söndag 7 oktober 2012

På barn/ungdoms skrivfikaträff i Göteborg

Idag har jag varit på skrivträff med tre andra aspirerande författare. Det har jag varit fler gånger i livet men detta var första gången som 1) Alla skriver för barn/ungdom eller YA. 2) Alla är så långt komna att de skickat in minst ett manus. Tre av oss har skickat in manus ungefär samtidigt och går och väntar på svar,  från samma förlag. Vi finns kanske alla med i samma manushög! (Fast kanske inte den.)

Jag hade inte kunnat önska en bättre grupp att få bli med i. Stort tack till Nina som var vänlig nog att bjuda in mig. De andra som var med idag heter Annelie och Sofia(eller FiaFilur som hon kallar sig).

Annelie, Sofie och Nina.
 Gestaltning

Dagens träff handlade om gestaltning. Tanken är att man skall ta med en egen text vid varje tillfälle och så kan man diskutera kring dessa som exempel. Jag hade istället med lite utdrag från recensioner på bloggen där jag hade noterat gestalningar som jag tyckte var bra. Och en artikel om hur hjärnan påverkas av läsning, där jag tycker att man kan få ledtrådar till VARFÖR gestaltning är så bra.

Vad de andra hade med sig skall jag inte beskriva i detalj här men det var väldigt underhållande och lärorikt.

Och så fick jag en bok av Fiafilur som hon själv har en novell publicerad i. Vildsint Skymningslandet heter den.

3 kommentarer:

 1. Himla trevligt att du kom!
  Kram/Nina

  SvaraRadera
 2. Håller med, jättetrevligt! :)

  SvaraRadera
 3. Jag ser redan fram emot nästa gång!

  SvaraRadera