tisdag 23 oktober 2012

Och Lilla Augustpriset då?

Samtidigt som de nominerade till "stora" Augustpriset  presenterades så blev också de nominerade till Lilla Augustpriset avslöjade. Det har inte stått lika mycket om detta i tidningar och andra media. Jag tog en liten googling på lilla Augustpriset och då hittade jag ett antal exempel då lokaltidningar skriver om någon från orten, så som UNT, P4-Göteborg, NT, HP. Dessutom hittade jag ett  pressmeddelande från AlfaBeta förlag i vilket det framgår att Moa Lina Croall som i år är nominerad till Augustpriset barn&ungdom är fd vinnare av Lilla Augustpriset. Så kan det gå för någon eller några av de som är nominerade i år också.

Det man inte skall glömma är att alla bidrag ligger ute så man kan läsa dem och rösta!

Jag har läst samtliga bidrag och här kommer mina korta beskrivningar av dem.


Kort beskrivning av alla nominerade bidrag

Ulrika Netteblad
"Route 66"
Bild:UN


1. Ulrika Netteblad som skrivit Route66  En lätt absurd historia om en lite egen och ganska omoralisk person.2. Maja Tinnervall som skrivit "Rapport från norra Norrlands fjälltrakter"
Underhållande beskrivning av Norrland. Återkommande fras/tema: "Norr - det är åt fel håll".Erik Hultin, nominerad för två bidrag.
Bild P4 Göteborg

 Elin Stenlöf med "Det avgörande skottet" Hungerspelen lik story. Fast slutet annorlunda. :)

 Erik Hultin med "En arbetsplats Östtyskland" och "Ekvationskalkyler". Erik, den ende manliga nominerade, har lyckats med konstsycket att få in två bidrag. En är en beskrivning av en arbetsplats - Östtyska säkerhetstjänsten på 70-talet. Och det andra är en dikt.


Anna Hoogland
"Stensyskon" heter hennes bidrag.
Bild: Hallandsposten
Anna Hoogland med  "Stensyskon" Stensyskon är en novell som handlar om att sakna sin mormor och att få en ny vän. En senapsgul basker spelar en stor roll i historien.

Glöm inte rösta!

Lilla Augustpriset avgörs med röstning(alt. är röstningen stöd - jag har inte riktigt fattat om det finns en jury inblandad i detta steg också). Men glöm inte rösta på  posten.se/lillaaugustpriset!
Man kan också vara med och tävla om ett bokpaket. Sista datum är 19 november.

Vem jag röstar på?

Jag har nog bestämt vilken jag skall rösta på, men jag återkommer med det senare. :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar