lördag 20 oktober 2012

Elak&Pucko - Jättenallerobotarna

Elak & Pucko Fredde Granberg
Ålder:9-12 år
Betyg: 4+ (medel mellan mitt och barnens)
         Mitt: 3+
         Tvilling1:4+
         Tvilling2:: 5
     
Förlag: Telegram förlag
Köp den tex på: Bokus eller Adlibris
Recex från förlaget.

Elak och Pucko, rymdens mest misslyckade skurkar har i denna bok turen att träffa på föräldrarlösa Tripolina, en flicka som äger några jättenallerobotar. Elak erjuder sig genast att bli flickans pappa. Ska Elak lyckas med sin den där här gången: att bli medlem  i rymdskurkföreningen?

Sammanfattning: I början tyckte jag den var mest olidlig men mot mitten får jag erkänna att jag skrattade högt ett par gånger. Båda mina 9-åringar läste ut boken på ett kick. Den ena, hon som gav boken betyg 5 bad mig speciellt att få hälsa att hon tycker att 1) Detta är en JÄTTEBRA barnbok och 2) Hon vill gärna läsa många fler i samma serie! Obs att detta är just samma tvilling som brukar dissa böcker på löpande band.

Jag tror att denna bok är en perfekt bok att sätta i händerna på den som inte riktigt är allätare på böcker än och som ett mellanting mellan serier och böcker.  En bok som ger läslust! Jag misstänker att boken är inriktad på pojkar men båda mina tvillingar är tjejer och de tokgillade den som sagt. Även den som redan är allätare, hon gav den betyg 4+.

Vad jag vill stjäla från Elak&Pucko

1.Elak till Tripolina, när han har märkt vilka jätterobotar hon har och hört att hon är föräldrarlös:
"-Vad jag försöker säga är.. Vill du bli adopterad av oss?Vi kan bli dina föräldrar!
-Va? Tripolina trodde inte sina öron.
-Ja! Eller hur Pucko?Visst kan vi!
-Jaa! Vi kan bli din mamma och pappa!"

2. Föräldrarna på sandlådan varnar att jättenallerobotarna kan förstöra lekplatsen.
"- Var inte oroliga mina kära äckelkäcka föräldrar. Jag förstår mycket väl att robotarna är stora och kommer att krossa allting. Det är ju liksom det som är meningen. Woahahahahah!"

2 kommentarer:

  1. vet inte om jag skulle läsa den...... förstöra sandlådan!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja. De är liksom görelaka. Och Pucko! :)

      Radera