lördag 22 september 2012

Välkommen till Valleby


 Så var det dags för Martin Widmark. Han skulle prata om Lasse och Maja-mysteriet "Schlager-Sabotören".  Förläggaren som varit med på förra presentationen började gå därifrån. DÅ sa Martin:

-Vill du sitta med?
-Jaaa, men va trevligt, sa hon.

(Vilket jag tog som att det inte var riiiktigt planerat.)

Nu började Martin sin presentation. Fast han pratade inte om sin EGEN bok.  Istället kommenterade han de tidigare bokpresentationerna. Ocht pratade lite han om när han varit i Kina med Pija Lindenbaum, Ulf Nilsson och Helena Willis.

EN klump med 20 kilo fruset kiss kan ramla på ditt huvud

Appropå vad Maria Farm sagt om att det är så ovanligt/osannolikt att ens förälder dör när man är barn, så associerade Martin Widmark till något han läst i tidningen. (Eller om han hade hört det av Ulf Nilsson i Kina). Här kommer det:

Det var ett flygplan som hade råkat tappa toalettinnehållet ner i en skog i Småland. 20kg fruset kiss. Det vill man INTE få i huvudet. Det vore väldig otur om man fick det i huvudet.

Uhum Uhum!Strax efter det började förläggaren säga uhum uhum,  och började beskriva handlingen i boken
Foto på Mats Sundin.
Han har skrivit flera av låtarna och producerat alla
("Tur att jag tackade ja till att sitta kvar", tänkte hon nog, hihi.:)

Sedan fick vi se  en video om boken. Både Lill-Babs och Swi Malmqvist är med och sjunger. Lasse-Maja är så kända nu. När Martin frågade om hon ville sjunga så sa hon ja direkt, med motiveringen: "Då blir min dotterson så glad!" Här kan ni höra dem sjunga:  Video om musiken till Schlager sabotören
 Välkommen till Valleby

Och så skulle vi lyssna på en av sångerna, med texten framför oss. Man hörde musiken, men  det var lite svårt att höra själv sången så Martin sa till  Karl Thorson som satt vid datorn:
-Stopp! Stopp! Sluta spela. Man hör inte!

Det var DÅ jag fick INSIKTEN. Mycket hade tytt på detta tidigare, men nu slog det ner i mitt huvud.
Jag hade lämnat Riddarholmen, Stockholm och Rabén&Sjögrens kontor ......


 och hamnat mitt i VALLEBY!


Charmiga, lite röriga Valleby - ett riktigt mysigt ställe!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar