torsdag 13 september 2012

Smarta små upptäcker skolan

Smarta små upptäcker skolan är en bilderbok om skolan, där texten är skriven av olika författare. Boken är riktad till barn som inte har börjat i skolan än. Väldigt många barn är nyfikna på vad som hände i skolan innan de börjar och nu finns det en bok som berättar om det.

Den fick jag höra om på Bilderboksfrukost förra veckan.

Vad gör man på en mattelektion? Vad gör man på lunchen? Vad gör man på rasten? Det verkar som att allt det som man vill veta innan man har börjat skolan får sin plats i "Smarta små börjar skolan".

Och så en klassbild. Men här står om de viktiga sakerna om varje elev. Inte vanliga tråkiga saker utan sådant som barn bryr sig om: Vem har haft en krokodil i badet? Vem har en pappa med jättelångt hår? Och så finns det en Kristian Hallberg, en "sån där konstig en", sa Kristian Hallberg. Om han är konstig vet jag inget om, men han var iallafall den ende i träningsoverall på bilderboksträffen. :)


Köp den på Bokus eller Adlibris.

7 kommentarer:

 1. Jag har inte kunnat bläddra i någon ännu och är nyfiken på om boken skulle fungera även för barn i de lägre årskurserna? OM det finns någon igenkänningsfaktor som kan vara rolig? Den låter humoristisk skriven, är den det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har alltså inte läst boken. Men jag skrattade flera gånger när de berättade vad som stod i den. Så jag skulle nog gissa ja.

   Jag skall se om jag kan ta reda på det.

   Radera
  2. Det verkar som om det bör funka. Lycka till!
   Jag svarade på en av dina bloggar också.

   Radera
 2. och just det, hur tjock är den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer inte exakt ihåg men skulle gissa så här: Inom normal bilderbokstjocklek, men snarare lite över medel än under.

   Radera
 3. Vår 3-åring pratar redan om att börja i skolan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att det är en lysande faktaboksidé för yngre barn.

   Radera