torsdag 6 september 2012

Rapport från bilderboksfrukost

 I år fyller Rabén&Sjögren 70 år och de firade bland annat med en stjärnspäckad bilderfrukost.
Jag var där och det var fantastiskt kul!


I motsats till förra gången jag var på Rabén&Sjögren var det nu lätt att hitta hit. Jag gick helt utan omväg, rakt på och skulle just kliva in när jag såg att Alfons redan hade kommit och satt och väntade.
En frukost är ju en frukost och i denna frukost ingick som sig bör smörgåsar, kaffe och juice. Och de allra finaste servetterna! Jag använde inte min, utan tog med den hem. Kanske sätter jag upp den på väggen, iallafall om jag kan få loss alla brödsmulor.
 Som vanligt när man tar en bild med mycket människor så ser det inte ut som alls lika många som det faktiskt var, men den rätt stora matsalen var full av en hel massa vuxna. Och ett barn. Bredvid mig hade jag en journalist från "Barn i stan" -en gratistidning som ger tips om saker man kan göra i stan med barn. Det blir ett eget inlägg om "Barn i stan" vad det lider. På andra sidan satt en dam från en barnbokhandel bokslukaren på Mariatorget i Stokholm. Eller inte bara böcker. "Böcker och bakverk" är deras nisch och de har bakelser/kakor som är döpta efter barnboksfigurer! Dit måste jag absolut gå och titta någongång. Mitt emot mig satt en dam från Stockholms stadsbibliotek på Kungsholmen.


Ann Sköld Nilsson, förlagschef på Rabén&Sjögren hälsade alla välkomna och pratade om 70-års jubileet för förlaget och 40-års jubileet för Alfons. Senare framgick att han har födelsedag den 20 oktober, lite beroende på när man skall räkna. Men då skrevs det första kontraktet på en Alfons-bok.
Efter det följde sex trevliga framträdanden om var och en av böckerna på bilden längre ner. Men mer om de senare, för varje bok skall såklart  få varsitt inlägg.

Från vänster: Mormors sjal, Vem är du, Jul i stora skogen,Mirja och pojken i det stora huset, Smarta små börjar skolan och Le Grande Finale: Skratta Lagom! sa pappa Åberg. 
 ("Skratta lagom, sa pappa Åberg" och "Vem är du" fick man med sig i en fin papp-kasse, så för dem blir det också recensioner.)

2 kommentarer:

  1. Vad trevligt med bokfrukost.

    SvaraRadera
  2. Supertrevligt. Jag var glad hela dagen!

    SvaraRadera