torsdag 20 september 2012

Fler boktjuvar på Rabén&Sjögrens bokfrukost


Goodie-bagen
Cecilia Nilsson förläggare.
 Jag har just varit på bokfrukost hos Rabén&Sjögren. Med mig hem fick jag en goodie-bag med nya boken Yummie av Eva Susso, och Sorgboken av  Maria Farm.

Jag hade verkligen hoppats få Yummy, för den blev jag så nyfiken på.
Sorgboken hade jag både hoppats på och inte hoppats på. Jag började gråta flera gånger när författaren presenterade den. Ena gången så illa att jag tappade min ena lins. Superpinsamt. Men jag tror jag lyckades sätta in den utan att dra allt för mycket uppmärksamhet till mig själv. Mer om båda dessa böcker i senare inlägg.

 

Tjuv nr1

Nu till huvudtemat i detta inlägg: Medtjuvar. Andra som tjuvar ur böcker - och erkänner det! Först ut är Christina Walldén som skrivit Sorkspolingen.
Hon erkände rakt av, utan synbar skamkänsla, att hon stulit titelordet.

Det var på Gotland, där det byggs, och hon hörde några gotlänningar tala om "Sorkspolingen med skopan". Allt pojkspolingen med grävskopan. Därifrån kommer titeln. Helt stulen.

Boktjuven gillar!

Tjuv nr2

 Nästa tjuv var en som ofta skriver om tjuvar, nämligen Martin Widmark. Men du kanske inte visste att han faktiskt också själv är en? På sätt och vis i allafall.

Martin inledde sin presentation med att tala om de andra presentationerna(troligen hade han gjort det hela sin tid om inte förläggaren hummat och börjat tala om Lasse-Maja boken.:) Hur som helst så sa han ungefär som så att han gillar verkligen att lyssna på bokpresentationer. Och det där med att stjäla rakt av- det är just vad man gör. Fast man kallar det att "inspireras". Tex är Schlagersabotören en ren rip-off av Melodifestivalen.

Se där - att tjuva från böcker är det många som gör. Och en del som erkänner det också! :)4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja de är fantastiska att gå på. Lagom mycket om varje bok för att man skall få en uppfattning.

   Radera
 2. Kommer du gå på deras ungdomsboksfrukost i oktober också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte riktigt bestämt mig. Ska du gå?

   Radera