söndag 30 september 2012

Bäst och sämst på skrivardagen på Världsmuseet

Mitt första intryck är en förundran att det anordnas en sådan här skrivdag helt gratis. Det var verkligen många mycket intressanta seminarier/paneler! Jag kommer att skriva individuellt om de flesta senare.

Sammanfattningsvis så rekommenderar jag alla skrivintresserade att gå på detta nästa år om det återkommer!Skrivdoktorn special- Tidningen Skriva
Bland annat fick vi som var där höra på Fråga skrivdoktorn special. Ett arr från tidningen skriva. Publiken fick ställa frågor och fick matnyttiga råd framförda på roliga vis, skrattet var aldrig långt bort.
Lisa, blivande deckarförfattare Och så var det roligt att jag träffade på en gammal skrivkompis som jag har gått två skrivkurser ihop med, Lisa så vi åt lunch ihop och hade så trevligt att vi helt tappade tiden och jag kom lite sent till nästa seminarium.

Jordnära hjältinnor med Amanda Hellbergs och Ninni Schulman var det som jag missade början på. Amanda har förresten den allra bästa skrivbloggen, med superkonkreta tips. Det är inte en ren skrivblogg, utan hon skriver om en massa annat också, tex vilka tapeter hon gillar, om sina barn  mm.:)

Nina, blivande ungdoms-
författare.
Jag träffade också  på en bloggkompis, en som jag aldrig träffat. Nina från Ordet är ditt!  Däremot har vi haft en hel del kontakt via bloggande och det kändes som att träffa en gammal vän.Dagens besvikelse

Seminariet "Fortsätt skriv". Det var iofs väldigt underhållande men i reklamen stod att de skulle samtala om olika saker och det avslutades med:  "och förstås om vad man ska tänka på för att få ett manus antaget". Det var nästan det jag sett mest fram emot. Men de sa faktiskt aldrig något som man skall tänka på för att få sitt manus antaget.

Alltså egentligen fattar jag precis hur sånt här går till. De som pratar kanske inte ens har sett säljtexten och inte vet att några sitter och hoppar och väntar just på sista meningen. Låt mig säga som så här: Vad som händer EFTER man har fått sitt manus antaget är inget som bekymrar mig. Vad som däremot faktiskt verkligen bekymrar mig är hur jag ska komma dit! 

Anna Fredriksson
bild från hennes blogg.
Dagens största behållning

Seminariet: "Hur skall man INTE ska göra som författare". Det var fullt med konkreta tips och den mest lysande stjärnan var Anna Fredriksson, romanförfattare som även arbetar med manus till TV. Allt hon sa var glasklartt. Jag hoppas jag kan förmedla lite om både hennes och de andras tipsdet i ett inlägg senare på bloggen.4 kommentarer:

 1. Det här verkar ha varit en väldigt rolig dag och ett sådant toppeninitiativ. Jag missade alltihop på grund av att jag kollat fel på datumen och trodde kursen skulle ligga på måndagen!! Så himla typiskt!
  Hade verkligen behövt lite inspiration!

  SvaraRadera
 2. Var tvungen att se vem boktjuven var, som Nina skrev om :)
  Håller med dig om att "fortsätt skriv" var en besvikelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Hoppas du tittar in fler gånger.

   Radera