fredag 7 september 2012

Alex och Corinthia

Alex och Corinthia/Del 1 i "Den eviga eldens magi" av Patrik Bergström
Ålder:9-12
Betyg:3
Förlag: Lilla Pirat förlaget
Köp den tex på: Bokus  eller Adlibris

Alex och Corinthia är föräldralösa men värdshusvärden Bödvar har tagit hand om dem länge. Fast han vet inte var de kom ifrån. En dag kommer en mystisk person till värdshuset. Han har en stav med en grön diamant från vilken det kan komma eld. Han är en eldmagiker. Men när Alex och Corinthia, utan att ha lov, undersöker främlingens stav så framgår det att också de kan hantera den. De har magiska krafter.


Sammanfattning: Det var spännande fram till barnen gav sig av med främlingen, men efter det minskade mitt intresse något, pga vad jag uppfattade som lite standard händelser även om jag tycker det skall bli intressant att se vad som händer i nästa bok. Världen Alex och Corinthia lever i har många olika slags varelser, liknande de i Sagan om ringen.

Det figurerar en person som heter "Draug", och eftersom ordet "draug" är ett gammalt ord för en nordisk variant på Zombie, så är jag nyfiken vad den kan vara för en typ.  (Läs min Njal saga fan fiction här.)

Vad jag vill stjäla från Alex och Corinthia:
1. I detta läget drogs jag verkligen in i historien:

 "Alex stod med staven i handen och kände hur en mäktig kraft rusade in i honom. Han kunde plötsligt känna regndropparna falla mot värdshusets tak, och han kunde känna de tunga andetagen från hästarna i stallet utanför."

2. Namnet Draug! Supercoolt! :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar