lördag 25 augusti 2012

Guld till Sverige i OS i bridge!

Här kommer ett icke helt bokrelaterat inlägg*.
Svenska landslaget i bridge har just kommit tillbaks från Lille där de tagit guld i en megastor internationell tävling.

New York Times skriver om svensk-guldet!
Aftonbladet  skriver också om det. Deras första bridgenyhet?
Nyheter24 skriver också om nyheten.

Här är Svenskbridge specialsida om OS.

Nu har även GP med en notis om att det svenska laget vann guld-medalj i bridgens OS, fd World Mind Sports. Notisen till vänster publicerades i GP 25 aug 2012.

Hurra för Sverige!
(Personen längst till vänster samt till höger, hör inte till Sverige: Från vänster: Jan Lagerman, Krister Ahlesved, Per-Ola Cullin, Peter Bertheau, Fredrik Nyström, Jonas Petersson, Johan Upmark, Mats Axdorph*För att göra detta inlägg lite bokrelaterat kan jag nämna för den som inte vet att det finns en närmast oändlig mängd av bridgeböcker. Själv äger jag ca 60 bridgeböcker, och har läst än fler. :)

 Här är några av de bridgeböcker som landslagsspelarna rekommenderar för nybörjare: The "Law of total tricks", "Spelföraren"/Terence Reese, "How to read yours opponents cards" av Mike Lawrence

Nedan en youtube film som visar bridge-laget ankomst till Arlanda:

6 kommentarer:

 1. Jag har hyllmeter med bridgeböcker, alla mer eller mindre bra. Jag älskar Sabine Aukens, I love this game. Henne har du ju spelat med. Mycket framgångsrikt! Något du "glömde" länka till???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar den också! Och har den signerad till "bridgemakkern"! Alla skrattade åt mig när jag kom med den under armen efter vi hade spelat klart. Men sånt kan jag ta! :)

   De böckerna jag skrev om nu har jag tagit från landslagsspelarnas(just de som var med i OS) profiler på svenskbridge - vilka de rekommenderar till nybörjare.

   Radera
  2. Ja, fast just att du har spelat med Sabine, menade jag att du glömde. Det var också en prestation som heter duga. Fin artikel också, som någon skrev!

   Radera
  3. Småpinsamt nog så har jag nog länkat till den artikeln i ett tidigare inlägg. :)

   Radera
 2. Svar
  1. Sveriges bästa bridgeprestation någonsin, tydligen.

   Radera