fredag 31 augusti 2012

Är det ingen kärlek i boken?

I onsdags var jag på release bokfika för boken "Som om jag frågat" av Johanna Lindbäck. Jag har redan berättat den spännande historien om min promenad dit. Nu är det dags för själva träffen.

Och då fick jag den där ursnygga bokkassen, av extra stor storlek, och så fick jag: boken. Den skall bli väldigt kul att läsa!

Jag gillar ju egentligen mer Fantasy, men är en bok bra så spelar genren inte så stor roll. Så tycker iallafall jag. Dock fick jag lite senare intryck att Johanna inte riktigt skulle hålla med om det. :)
Jag har iallafall hittills läst fyra av Johannas böcker och gillat allihop! Min favvis är nog Min typ brorsa.


Johanna och hennes redaktör  Cecilia från Rabén&Sjögren..

Eftersom Johannas förra bok handlade om en tjej och om förälskelse, och hon inte vill upprepa sig, så skulle denna handla om en kille - som inte blir kär. En deppig kille. Hans föräldrar skall skiljas och hans kompisar blir ihop och lämnar honom själv. Johanna berättar att hon är förtjust i just deppiga killar. Och hon är lite irriterad på hur killar beskriv i media; som om de knappt kan prata. Hon träffar i sitt jobb som gymnasielärare så många trevliga killar och tycker att bilden i media är oförtjänt.

-Men är det ingen kärlek i boken? frågar jag.
-Jo, säger Johanna. Men hela boken handlar inte om det. Vilka var där?


Det var fullt med folk där. Många bokbloggare, men flera jag pratade med var helt enkelt läsare(och bloggade inte ALLS - konstigt).                                                           
Bokbloggarna från Bookworm. Synd bara att jag är en USEL fotograf.
Lite sent kom tre unga tjejer som inte fick plats vid bordet. Som ett underligt sammanträffande så visar det sig att de är bokbloggare från "Bookworm" som är dagens blogg från Bokugglans bokbloggargäng. Så det kommer ett inlägg senare om deras blogg. Eller det var två av tjejerna som bloggade. Och de hade läst precis samma böcker av Johanna Lindbäck som jag, nämligen:
En liten chock, Min typ brorsa, Saker som bara händer och Välkommen hem.Här sitter en som heter Tommy, som var ljud och inspelningstekniker  eftersom hela bokfikan sändes direkt på internet.(!)


 Magi eller realism?

Oavsett varför han blev så där -
Vem skulle inte blir KÄR?
Johanna fick många frågor. Bl.a fick hon frågan vilken bok hon helst hade velat skriva, och då svarade hon: Harry Potter.  Men hon berättade att hon bara hade läst bok1 och att hon inte hade någon lust att läsa JK Rowlings vuxenbok som skulle komma ut i höst. Så anledningen att hon önskade att hon hade skrivit just den var att den boken har förändrat så mycket.(Inte att hon tyckte den var så bra, för det verkade hon inte tycka.) Hon får ofta fått frågan när hon är ute i skolor på författarbesök om varför hon inte skriver en Fantasy, tex något med vampyrer.

Och hon har försökt. Så här tänkte hon: "Hm, vi har en tjej, som blir kär i en kille. Han är vampyr."
Sedan var det bara blankt, inga ideer. Utom en stor fråga. Okey, men VARFÖR är han  VAMPYR? :)
Haha! :)

Om hon däremot börjar tänkte på deppiga killar och snygga pappor osv , då kommer ideerna lättare.

Ingen magiker där inte! :)


8 kommentarer:

 1. Haha hur kunde jag missa det här inlägget, hatar att vara med på bild :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen ser väl hur någon ser ut på mitt foto eftersom jag inte tänkte på att ber er flytta er bort från fönstret. Allt blev bara mörkt.

   Om du vill så tar jag bort bilden. Egentligen borde jag ta bort ALLA bilder jag har tagit, om man skulle gå på fotokvalitet. :)

   Radera
  2. nej, det behöver du inte göra :) det är okej med bilden är bara inte typen som gillar att vara med på bild grimaserar alltid... :)

   Radera
 2. Lyx och flärd att få gå på bokrelease! Vilken bra sammanfattning det här var för alla oss som inte var där :) Jag gillar också hennes böcker och ska definitivt hitta tid för att läsa den här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst ut den nu, och jag gillade den! För mig var den så så där som böcker kan vara ibland: Det är vemodigt att lägga ner den, för man stänger om några nya vänner.

   Radera
 3. Jag har köpt en annan till Junior, som hon signerade åt honom. Roligt!!

  SvaraRadera