lördag 14 juli 2012

Sommarutmaning för barn på biblioteket i Kungälv

biblioteket i Kungälv pågår nu en sommartävling för barn. Om man läser 5 böcker och fyller i ett papper med omdömen om dessa, så får man en bok av biblioteket! Pappret lämnar man in någon gång mellan 13 augusti och 14 september, antingen på Mimers hus eller på Marstrands bibliotek.

Härligt! Mina två tvillingtjejer blev väldigt inspirerade, även den ena som ofta är skeptisk mot nya böcker, vis av "dåliga läsupplevelser". Och jag vet att om jag själv sa: "Läs fem böcker - så får ni en av mig" - så hade det inte funkat. Nu känns det mer som en riktig tävling.

Läs-skeptikern valde blandat

 Här ser ni den blandade kompott som den mer läs-skeptiska av de två valde.

Alla utom "Dagbok för alla mina fans" och "Den stora spökräddningen" är  skrivna av författare hon  läst innan. Men övriga har inte hon läst. Iallafall inte hemma. Roligt att hon provar några nya!

All-ätaren valde Mårten Melin

Den andra tvillingen har länge varit mer öppen att prova nya författare, men sedan hon läste "Jag är Love"(recension) tidigt i somras så är hennes favoritförfattare Mårten Melin. Så lika bra att låna sju böcker av honom. Eller hur! :) So be it.


Och så en "Dagbok för alla mina fans" - den slår hos båda mina tjejer.


Hur som helst - ett stort tack till Kungälvs bibliotek!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar