söndag 1 juli 2012

Bonniers bokklubb - ingen klubb för snåljåpar

Som den uppmärksamme läsaren av denna blogg tex min mamma, säkert minns så gick jag med i Bonniers Bokklubb för ett tag sedan. Det skedde efter att jag hade blivit uppringd av en trevlig ung man.

I dealen ingick att jag skulle köpa ett par böcker till medlemspris. (Ingemansland har jag hittills köpt.)
Medlemspris  - det låter väl inte så dumt? Men om vi tex tittar på månadens huvudbok "Förlåtelsen" av Hanne-Vibeke Holst så kostar den denna månad 159:- (specialpris). Det vanliga medlemspriset är 259:-

Vilkenstor  rabatt! Eller?
Men på Bokus kostar boken  177:- och på Adlibris 176:-

Förlaget heter Albert Bonniers förlag. Ok, det är några kronor billigare nu, men den som vill köpa den till "medlemspris" nästa månad får allt istället punga ut med nästan en hundring mer än icke-medlemmarna. Ingen klubb för snåljåpar.

Barnböcker

Och så tycker jag att klubben har för få barnböcker! Åtminstone lite fler av sina egna böcker kunde de väl sälja den här vägen? Fast jag kanske vaknade på fel sida i morse  - den snåla, griniga sidan!

13 kommentarer:

 1. Svar
  1. Hihi, snart. :)
   I dealen ingick att handla två böcker till.

   Radera
 2. Åh, de har ringt mig som tokar men jag vägrar svara!

  SvaraRadera
 3. Jag förstår att rubriken är satt för att vara lite rolig. Men den är väldigt missvisande. Man är väl inte snål bara för att man inte i onödan vill betala ett högre pris?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det skojade jag lite med. Jag tycker att det är löjliga dåliga villkor att vara med i klubben.

   Radera
 4. Kul namn på bloggen! Verkar som vi har en del gemensamt, bl.a. skrivande och så har du också läst Boktjuven av Markus Zusak. Har lagt till din blogg i min blogglista. På återseende! Hälsningar Christina

  SvaraRadera
 5. Det är dessutom frakt på 39:-. Blir inte då billigt då. Köpte en bok där och passade på att ta ett erbjudande om en bok för 29:- när jag ändå beställde. När paketet kom var boken jag ville ha slut, fick bara den andra boken för 29:- plus frakten 39:-. Fick ingen info om det alls. Ska köpa de böcker jag måste och sedan gå ut bums!

  SvaraRadera
 6. Frakten glömde jag när jag skrev inlägget! Nej billigt är det inte....

  SvaraRadera
 7. Man känner sig onekligen lite dum när man gått med på så dåliga villkor, med köptvång. Dessutom räknas inte alla böcker för att gå få gå ur, det ska vara från tidningen. Bättre köpa böcker ngn annan stans.

  SvaraRadera
 8. Ha, ha! Undrar vad de får tag på alla trevliga män??
  Vibeke-holst ligger här hos mig nu också...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bonnier bokklubb är nog plejset man skall gå säljkurs!

   Radera