fredag 1 juni 2012

Mer förlagsaktivitet....

Kapitelbok

I dagarna har jag skickat in mitt nya manus "De bor under skolan" - en kapitelbok för barn mellan 8 och 10 år till följande förlag:

-Rabén&Sjögren
-BonnierCarlsén
-Lilla Piratförlaget
-Wahlströms/Forma
-Styxx Fantasy
-Hippo

Hippo är ett nystartat förlag och dit kunde man skicka manus med email. Jämfört med förra gången jag skickade in manus, så är det fler förlag nu som accepterar att ta emot manus via email. Det är mycket smidigare, så det uppskattar jag.

Hippo var väldigt snabba att svara. Redan dagen efter hade de läst mitt manus. Det var välskrivet men de trodde inte på det 100%, skrev de.(Och de gav ut så få titlar skrev de, men så brukar faktiskt de flesta förlag skriva. Det är nog mest en ursäkt/ett sätt att mildra kritiken.) Det blev iallafall refus. Tråkigt förstås, men inte fel att få snabbt svar.

Faktabok datorer för barn

Jag har skrivit en faktabok om datorer för barn mellan 4 år och uppåt. Ingrid Arnell har illustrerat. Det är också hon som har gjort den fina Boktjuven-loggan. Vi skickade in den till en 5-6 förlag som alla har refuserat utom Natur och Kultur som inte hade svarat. Det var datastrul, så jag har skickat in den till dem igen. Dessutom till Semic och till Tukan.

Så, nu sitter jag här och håller tummarna. :)


Tips på andra förlag mottages med tacksamhet!

2 kommentarer:

  1. Hoppas att du får böckerna utgivna! Jag gillar idé om en faktabok om datorer. Det behövs inspirerande teknikböcker för barn, tycker jag som är ingenjör. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag också! Fast jag är dock också ingenjör. :)

      Radera