fredag 11 maj 2012

Tema-trio ungdomsböcker

Lyran har ju sina tematrios. På måndagar. Oj är det fredag? Time flies. Denna vecka är det iallafall ungdomsböcker det gäller, så det går såklart inte att passa. Ungdomsböcker väljer jag att tolka som YA/15+ böcker, dvs jag räknar inte alla fina 12-15 böcker.
Om jag skall rekommendera tre ungdomsböcker så föreslår jag.

1. Hungerspelen. Superspännande bladvändare.
2. Eld, del 2 av Cirkel triologin. Jag utgår från att ungdomen i fråga redan läst Cirkeln.
3. Boktjuven - en lite tyngre bok, men fin och fängslande. Absolut inte bara för ungdomar, men egentligen gäller det alla bra ungdomsböcker. Boktjuven är dock den bok som jag uppfattar som mest litterär av de tre.

Men det är prio-ordning på mina val, och främst i den ordning som jag tror att många kommer att tycka om böckerna. Speciellt nr2 och nr3 är sådana som verkligen lockar till läsning, medan nr3 är lite tyngre.

De tre bästa ungdomsböckerna nu! Enligt Boktjuven-bloggen iallafall.5 kommentarer:

 1. Boktjuven är i en klass för sig. Verkligen speciell och alldeles underbart skriven.

  SvaraRadera
 2. Bra val säger jag! Inte läst Boktjuven men är lite nyfiken på den..

  SvaraRadera
 3. SV: Nej, jag var tyvärr inte där. Jag blev sjuk och ville varken utsätta mig själv eller er andra för mina hemska hostattacker så det får bli en annan gång, hoppas jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle bli igen i höst enligt deras planer. Med bla Ann Rosman.

   Radera
 4. Boktjuven. Yey!
  Eld står på att-läsa-listan.
  Hungerspelen var inte my cup of te.

  SvaraRadera