lördag 5 maj 2012

Så blev du till

Det fanns bl.a. böcker...
Mimers hus i Kungälv är en gymnasieskola kombinerad med bibliotek som också har en stor teaterscen och också en utställningshall, ofta med utställningar från eleverna. Just nu är det en utställning om 60-tal, bland annat fanns det böcker.

Jag minns flera av dessa böcker, tex Katizi och "Så blev du till". Det senare är en pedagogisk bilderbok som handlar om hur barn blir till. Det fanns många bilder av nakna människor. Jag och min lillebror tyckte att det saknades kiss och bajs och "förbättrade" bilderna med långa gula och bruna streck.  Det borde vi inte ha gjort, förstod vi senare.
...och lite roliga klänningar.6 kommentarer:

 1. Jag kommer ihåg Katiziböckerna från när jag var liten. Alla tjejer armbågade sig i kön till bokbussen för att hinna lägga vantarna på dem. Jag måste ha läst dem tio gånger, minst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de var bra. TV-serien också. Såg du den?

   Radera
  2. Det kan ha hänt att de visade oss något avsnitt i skolan. Jag tror nästan det. Men jag har inget distinkt minne av att ha sett den.

   Radera
 2. Skulle gärna äga den där gula! Klänningen alltså!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är fin! Undrar om det inte är lite 60-tal i modet just nu också, det är mycket färgstarka rutor osv.

   Radera