tisdag 29 maj 2012

Min torsdag på bokmässan

Nu har seminarieprogrammet för bokmässan kommit!
Det är alltid kul att se vad det finns och vad man skall välja.

För mig finns också frågan om jag ska eller inte ska köpa seminarie-kort. Förra året fanns det tillräckligt med föredrag jag ville gå på scenerna, och då kommer man lite billigare undan. Idag har jag kollat igenom torsdagen. Jag återkommer med de övriga dagarna senare. Vanligen går jag inte alla dagar och det är vilka seminarier som går som får påverka, förutom ifall jag har andra åtaganden förstås.

Tors 27 september 2012
 
Just nu utgår jag iallafall från att jag går på torsdagen och köper seminariekort. och då blir min torsdag så här!
Seminarierna börjar redan klockan 10(kanske vissa nio), men så här i hast var det först klockan 11 jag
började bli intresserad.


Klockan Elva


Redan där var ett dilemma. Jag vill gå på två seminarier. Vilket ska ja ta:

11.00–11.45 Hon han hen – barnböcker utan kön. Medv: Jesper Lundqvist, Stina
Wirsén, Lena Arro, Kristoffer Leandoer

eller

11.00–11.20 To1100.5 Åsa Lind, Joanna Hellgren
En liten plats för stora tankar
Om vuxna som inte vill tala om döden med barn.

?

Klockan Tolv

Klockan 12 blir det ännu värre. Då måste jag välja mellan:

12.00–12.45 To1200.6  Jens Dolin, Jan-Eric Gustafsson, Patrik Scheinin
Varför är eleverna i Finland så duktiga?


eller

12.00–12.20 To1200.1 Johanna Lindbäck, Lisa Bjärbo
Hur roligt får det bli? Måste alla ungdomsromaner vara nyttiga, förebildande
och handla om svåra problem för att räknas?

eller

12.00–12.20 To1200.4 Ylva Karlsson, Siri Spont
Läsa högt eller läsa själv?

Ja, jösses, det var svårt! Vilket hade du tagit?

Eftermiddagen

Nu börjar det lugna till sig. På eftermiddagen vill jag gå på:
14.00–14.20 To1400.3 Moni Nilsson
”Att skriva lätt är svårt”Därefter småspringer jag till:
14.30–14.50 To1430.4 Johan Unenge
En läsambassadörs första år

Egentligen skulle jag verkligen också vilja gå på följande, men jag tror att jag kommer att vara väldigt trött klockan 17. Mellan alla seminarier så far jag ju runt och tittar på ALLA barn och ungdomsböcker.

17.00–17.45 To1700.7 Ingrid Olsson, Kerstin Lundberg Hahn, Lin Hallberg
Relationer på mellanstadiet

6 kommentarer:

 1. Spännande! Vill du veta en hemlis - jag har aldrig varit på bokmässan. Men jag planerar att åka dit i höst, då kanske vi ses?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore jätteroligt att ses! Vet du vilka dagar du skall vara där?

   Radera
  2. Går igenom seminarieprogrammet, det verkar som om torsdag och fredag kommer att vara mest intressant. Det är branschdagar egentligen, men vi borde väl räknas som bransch, eller hur ... Vi kan väl höras närmare när vi har planerat klart. Jag träffas jättegärna.

   Radera
  3. Jag har gått många tors och fre, och ja, t o m jag räknar mig som "branschfolk", om än ganska olönsam sådan hittills. :) Iallafall är det nog mer hur inriktning på program är än att det är 100% regel. Fint, då hörs vi.

   Radera
 2. Dom som tjafsar om barnböcker utan kön, har dom barn... Själv är jag lycklig över 3-åringen som upptäckt att alla inte har snopp... Är själv född och uppvuxen könslöst med HÄN....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns säkert både sådana med och utan barn. Själv tycker jag att det är ett praktiskt ord när man inte vet könet än. Jag skulle aldrig kalla egna barn hen.

   Radera