måndag 28 maj 2012

Finslipar på mitt manus....

Idag ägnar jag tiden åt att finslipa på mitt manus "De bor under skolan", en kapitelbok för barn 8-10 år med magiska inslag. Jag tänker nämligen försöka skicka in det manuset nu i maj. Jag föreställer mig (eller om någon sagt det) att förlagen har mycket att göra efter semestern eftersom det säkert kommer in högvis med manus som semesterfirare filat på under ledigheten.

Kanske har jag lite bättre chans om jag skickar in det nu, lite före semestern. Någon som vet?


Om någon undrar hur jag gör så kommer jag först att läsa upp manuset högt för mig själv, minst fem gånger. Sedan får maken korrekturläsa efter fel.

Ett annat bra sätt är att sitta och skriva in hela manuset på nytt i en ny fil, men det är så himla jobbigt, så jag funderar på arr hoppa över det steget denna gång. Svårt att hinna om det skall ut i maj också. Asch, jag vet faktiskt inte.

4 kommentarer:

  1. Vad roligt! Lycka till! Jag har också hört att man ska undvika att skicka in efter ledigheter samt i samband med stora bokmässan (som jag alltid drömt om att åka till men nog aldrig komma få komma till). Mina planer är också utskick till ett par förlag här i början av juni i samma tankegång som du.
    Som sagt, lycka till!

    SvaraRadera