torsdag 3 maj 2012

Bokaffären Bokspindeln

Jag har fortfarande inte riktigt skrivit alla inlägg om Kultur i Västs barnbokstema på Världsboksdagen.

Ett annat intressant föredrag handlade om bokaffären Bokspindeln i Stockholm.

Den är just inriktad på böcker från andra länder översatta till svenska.m Bokspindeln med sina grundare Nina Suatan och Helena Eriksson Berhan vann IBBYs Gulliverpris 2012.


Nina och Helena träffade varandra när de jobbade i olika projekt på Etnografiska museet i Stockholm och efter hand växte idéen med en bokaffär för alla barn fram. Nu säljer de dels i affären, som ligger i hörnet Hälsingegatan/Odengatan dels via internet En specialitet är att ta fram bokpaket på specificerade språk och/eller länder.

Namnet bokspindelln kommer från en trickster figur Anansi från Väst Afrika/Karibien , det är en spindel som hoppar runt och ställer till det, ibland som en människa. I USA kallas den tydligen Aunt Nancy. :)Kulturdebatt

Bokspindeln har en hel mängd happening i affären(precis som Bokskåpet i Göteborg som jag har skrivit om tidigare). Medan Bokskåpet främst har arrangemang för barn är det senaste för Bokspindeln Kulturdebatt och därför kommer tex Jesper Lundkvist som skrev "Kivi och Monsterhund" för att prata om "hen" den 18 maj. 

2 kommentarer:

  1. Å jag älskar bokspindeln, kanske är jag lite partisk eftersom jag tidigare jobbade där :), men det är en fantastisk bokhandel med ett riktigt bra utbud och kunnig personal som engagerar sig i läsning. :)

    SvaraRadera