onsdag 25 april 2012

Love rules!

Jag är Love - Mårten Melin
Betyg:5-
Ålder:9-12
Förlag:Rabén&Sjögren
Köp den tex från Bokus eller Adlibris.

Jag vann boken i en tävling på fina barnboksbloggen Barnboksprat. Tack så mycket!

Love har ett problem. Alla blir kära i honom, både tjejer och killar. Så där jättekära att de står och bankar på toadörren för att de inte står ut den tiden utan honom. Lärarna är inte till mycket hjälp. Ni kan gissa varför. Just det, till och med de faller som käglor. Situationen blir ohållbar. Då kommer Loves pappa, som han nästan inte träffat innan, och tar med Love till en ny skola. Där skall Love få hjälp för sitt problem. Alla eleverna där är speciella. Precis som Love, och Loves pappa är inte riktigt normal han heller.

Sammanfattning: En härlig historia med fräsch fantasifull handling, som jag streckläste utan avbrott. Det är både spännande och humoristiskt, en kombination som jag är väldigt svag för. Därför ger jag en 5:a trots att jag tycker att boken skulle må bra av lite strykningar. Det står lite för mycket här och där, tex sådana där saker som läsaren förstår iallafall.

Vad jag vill stjäla från "Jag är Love":

1. "Det var så jävla jobbigt... Kom och sätt dig här Love! Vad snygg du är i håret, Love! Love skalll vara i vårt lag. Jag var inte ens bra på fotboll, ändå blev jag alltid vald först."

2. "Hella var den första jag träffat som inte verkade bli kär i mig. Vi var bara kompisar. Jag ville behålla henne."

3. Div roliga situationer tex När Love åker tåg så vill alla gå till honom på tåget. Inklusive lokföraren. Tågkaos följer. :)

3 kommentarer:

  1. Vad härligt! Det är inte fult att stjäla. Igår var jag på författarbesök och hörde mig själv säga ”Jag stjäl, ljuger och svär.” Och ändå kände jag mig som en bra förebild för barnen ...

    SvaraRadera