lördag 28 april 2012

Clara frågar - Boktjuven svarar

Clara från "The Curious case of the books"  har också utmanat mig med 11 aningen bokrelaterade frågor. Eftersom jag redan gjort 11-fråge utmaningen tidigare, så skriver jag bara svar, men hittar inte på nya frågor. Okej, här kommer det.
 

1. Om du åter igen blev, 16/17, skulle på disco, skoldans vad man nu vill kalla det, och det var dags för tryckare, för detta är nämligen en sådan tillställning där det dansas tryckare, vilken låt vill du då göra det till?
Det var så förskräckligt länge sedan jag var 16-17 år så jag har glömt alla tryckarlåtar från den tiden.
Men jag har för mig att "Isabella" drog upp alla på danskgolvet, dock inte till tryckare.
2. Vilket sådant där redigt, mastodontverk, har du hemma i hyllan, som du vet att du egentligen borde älska, men ändå aldrig tagit dig för eller tagit dig igenom?

3. Vilken bok/scen beskriver bäst kärlek så den blir riktigt trovärdig och man själv nästan faller dit och blir kär på kuppen?

Jag kan inte säga att den var bäst, men jag tycker att Loves kärlek till den enda som inte faller handlöst kär i honom är ganska fin.
4. Om du fick bygga en egen liten kärnfamilj, hur tilltuffsad och märklig som du vill, vilka litterära karaktärer/författare skulle du vilja att den bestod av då? Allt från så enkelt som att ha singelmamman eller sitt påhittade släkträd fyllt av farbröder och kusiner går bra.

Eftersom jag skriver barnböcker så har jag hittat på några familjer, dock inte med hjälp av andra romankaraktärer, men däremot tjuvar jag friskt från barnen och deras kompisar.
Min senaste familj heter: Familjen Bengtson och består av Mamma, Sara och katten Oskar.
5. Har du någonsin haft eller har du en låtsas vän, osynlig alltså, Mållgan style, och känner du ibland att du i större utsträckning vill ha en nu som vuxen?

Nej, men det vore inte så dumt med en nu!
6. Att författare vätskar strupen ibland är ju inte okänt, om du blev en storslagen författare, vilken skulle vara din go to drink som du dricker när det skrivande berget är svårt att se toppen på? (Lite dekadenta måste vi ju få vara, jag tror nog alla jag valt ut är vuxna nog att ha en favoritdrink.)

Dry Martini. 

7. Hur organiserar du ditt bloggande? Sätter du dig bara ner, klickar nytt inlägg, och skriver om det som kommer dig an, eller har du planerat i förväg och kanske till och med gjort upp ett schema för vad som skall hända? (Denna fråga pågrund av att innan jag fick denna utmaning ikväll inte hade någon som helst aning om vad jag skulle blogga om, trots att jag gärna ville)

Jag börjar ofta blogga när jag har en idé, men ganska ofta får jag en idé som leder till många inlägg, och då planerar jag dem i tiden. Ganska ofta skriver jag då in alla samtidigt men de publiceras efter hand.
8. Om du fick ett superhjälte/skurk alterego, vad skulle du då heta och vilka skulle dina krafter vara?

Jag vill vara Pippi Långstrump.
9. Vilken plats på jorden, denna verkliga, skulle du helst teleportera dig till just nu och varför?
 Om jag fick ta med min dotter så till Australien. Hon vill så gärna åka dit eftersom hon älskar näbbdjur överallt annat. Vi funderar på det men, Urk, resan tar typ 20-30 timmar.

10. På tal om teleportering, vilken fiktiv uppfinning hoppas du mest på att bli verklighet?
 Teleportering vore fint!
11. Och sist men inte minst, vad ser du allra mest fram emot just nu?

Att jag skall på date med min make iikväll! :)

3 kommentarer:

 1. Vad kul att läsa :D

  SV: Ja, men vad roligt!

  SvaraRadera
 2. Dry Martini andas flärd! Fina svar, hoppas daten var till belåtenhet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den var jättetrevlig, dock helt utan Dry Matinis. :)

   Radera