onsdag 11 april 2012

96 åring skriver ny bok

Herman Wouk. Bild:Amazon
Det var ca 60 år sedan Herman Wouk skrev sin första roman "Myteriet på Caine", och han är också känd för sin bokserie "Krigets vindar" som blev en populär TV-serie. Nu är han på gång med en ny bok. Han är 96 år(!).  Rätt imponerande. Tänk om man finge bli så aktiv sent i livet.

Det är svårt för mig att inte associera till Lennart Hellsing, när han  iklädd knall-orange på bokmässan anförtrodde oss att han börjar bli gammal. "Man är inte 90 längre".


Färgsortering av bokhyllor?

Förresten har jag läst en bok av Herman Wouk för länge sedan. Jag hade glömt titeln, men såg den på Herman Wouks wikipedia: "Young Blood Hawk". Jag hade glömt titeln, trodde jag kom ihåg handlingen ungefär(men det var fel). Men en sak kommer jag iallafall ihåg! Omslaget var ganska konstigt i brunt med lite gult. Jag kanske skulle börja färgsortera mina bokhyllor jag också!

Vad andra har skrivit 

Herman Wouks websida.
Artiklar om Herman Wouks bok: DN Norran svd  The daily beast The Atlantic

2 kommentarer:

  1. Någon färgsortering är inte aktuellt, men skriva en bok som 90-åring funderar jag på...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det, eller varför inte lite tidigare? :)

      Radera